همانطور که می دانید برنج دودی نوع خاصی از برنج نمی باشد بلکه از قرار گرفتن در معرض دود چوب به مدت چند ساعت، برنج دودی حاصل می شود. این فرآیند معمولاً شامل قرار دادن برنج در معرض دود طبیعی (روش سنتی) یا صنعتی است. در واقع پروسه دودی کردن برنج قدمتی چند ساله دارد که در اصل برای ماندگاری بالای برنج و افزودن طعم خاص به آن رواج یافت. در روش سنتی، پس از برداشت و خشک کردن برنج، آن را در محیطی بسته بر روی داربست های چوبی قرار می دهند و با سوزاندن چوب های معطر مانند چوب درختان میوه یا کاج، بلوط، فندق و گردو دود ملایمی به برنج داده می شود. این فرآیند چندین روز زمان می برد تا به خوبی طعم دودی را جذب کند. همچنین در روش صنعتی، از دستگاههای مخصوص دود دهی که قابلیت کنترل میزان دود و دما را دارند استفاده می شود و در زمان بسیار کوتاهتری این فرایند انجام می شود تا محصولی بسیار با کیفیت و طعمی متمایز ارائه شود.
دیدگاه خود را بنویسید