برنج دم سیاه یکی از شناختهشدهترین انواع برنج ایرانی است که عمدتاً در استان گیلان، به ویژه در شهر رشت، که زمینهای حاصلخیزتری دارد، کشت میشود. برنج دم سیاه جزو محصولات کمحاصل است، به طوری که در مقایسه با برنجهایی مانند طارم و هاشمی، در هر هکتار میزان برداشت کمتری دارد. به همین دلیل، کشاورزان کمتری به کاشت آن تمایل نشان میدهند و همچنین، به دلیل دشواریهای فرآیند کشت، قیمت بازار آن بالاتر است. نام «دم سیاه» از رنگ تیره ریشک یا دم شلتوک این برنج گرفته شده است که تقریباً سیاه است، اما پس از سبوسگیری، رنگ دانهها به سفید مایل به کرم تغییر میکند. در میان انواع برنج ایرانی، برنج دم سیاه از نظر کیفیت پخت برتری دارد؛ چربی بالای دانهها و بافت نرم آن، امکان گرم کردن چندباره پس از پخت را فراهم میکند بدون اینکه سفت شود. همچنین، پس از پخت، حجم و قد کشیدن این برنج، آن را گزینهای مناسب برای مراسمهای مختلف میسازد و از کیفیت بالای آن لذت خواهید برد.
دیدگاه خود را بنویسید